Skip to main content

Een IT bedrijf met zeven medewerkers dat tevens Microsoft Partner is benaderde ons. Grote spelers met dezelfde expertise werden vaker een grote opdracht gegund.

De wereld van marketing en sales is veranderd. Het oude salesmodel heeft plaatsgemaakt voor een model waarbij content strategisch ingezet wordt om relaties op te bouwen en te onderhouden. Om succesvol te worden en te blijven zet men content marketing via sociale kanalen in. Het werd snel duidelijk dat deze grote spelers dit onder de knie hadden. Om succesvol te worden moest deze kleine organisatie een inhaalslag maken. Wij konden hen daarbij helpen.

 

Content Only programma

We gingen rond de tafel zitten en bespraken de online marketing strategie.

De organisatie kon niet wachten om zich online te profileren en kwantiteit en kwaliteit hand in hand te laten gaan. Ons Content Only programma was om die reden het meest geschikt. Het Content Only programma is namelijk op de uitingen van de organisatie gericht. De focus ligt op de bedrijfsuitstraling en het onderhouden van huidige klanten en leads.

Wij startten de pilot van een half jaar en begonnen met het inrichten van de bedrijfspagina op LinkedIn, Facebook, Twitter en Google Plus. Vervolgens hebben wij de Lead Nurture database opgezet en richtten wij naast de content Hub ook het Social Content Management Systeem in.

 

Bedrijfsgerelateerde artikelen

Onze schrijver schreef en redigeerde diverse artikelen. Ze zette een wedstrijd uit en schreef een artikel over een recente business case waarin zowel de positieve kanten, struikelblokken en het resultaat werden belicht. Het bleek motiverend en leerzaam voor de medewerkers.

Maandelijks creëerde zij een artikel over een medewerker van het kleine IT bedrijf. Het daarvoor af te nemen interview leidde vaker wèl dan niet tot bijzondere verhalen. De idealen en grappige eigenschappen maar ook de valkuilen van de medewerker werden beschreven. Trots deelden zij met korte teksten de links naar de social media waarop de artikelen, foto’s en ander beeldmateriaal verschenen.

Deze positieve instelling werd hun online uitstraling en langzaam maar zeker stevende het IT bedrijf op hun doel af.

 

Meetbaar resultaat 

Toen wij na een kwartaal een coaching sessie deden om te kijken naar meer mogelijkheden en kansen zagen wij dat dit IT bedrijf in de lift zat. Kortom, ons programma hielp. Er werd hen vaker grote opdrachten gegund en ze maakten regelmatig hoogwaardige afspraken.

Tricycle denkt continue mee over hoe bedrijven aan een zo groot mogelijke bekendheid, waardering en binding binnen de doelgroep kunnen werken.

Herken je jezelf in dit verhaal? Wil je dat er stappen genomen worden? Neem dan contact op met Joshua Oosterhuis en maak een afspraak! J.oosterhuis@tricycle-europe.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply