Skip to main content

Wij werden benaderd door de manager van een afdeling binnen een grote overheidsinstelling; medewerkers werden steeds vaker ‘opgezocht’ op LinkedIn. Deze manager realiseerde zich dat ze iets moest doen met deze onontkoombare verandering. Zoals bij veel organisaties werd er voorheen uitsluitend gecommuniceerd via brieven, telefoon en email en werd social media uitsluitend als een privé aangelegenheid gezien.

Zakelijk netwerk versterken
Wij konden de manager wegwijs maken in het gebruik van social media; LinkedIn in het bijzonder. Ze raakte ervan overtuigt dat innoveren door LinkedIn strategisch in te zetten noodzakelijk was; via deze weg zou hun netwerk kunnen versterken, zowel intern als extern. Wij ontwikkelden een introductie training voor haar 100 medewerkers over het gebruik van LinkedIn. Vorige week zijn wij begonnen met de eerste sessie.

Do’s en Dont’s
Naast de introductie van de do’ s en don’ ts hebben wij de medewerkers ondergedompeld in het neerzetten van een perfect LinkedIn profiel. Aan de hand van 10 punten zijn wij aan de slag gegaan om hun Personal Brand te verbeteren. De medewerkers van deze organisatie lieten professionele foto’s maken en brachten hun werkervaring up-to-date. Ook maakten zij een connectie met medewerkers in voor hun interessante LinkedIn groepen en voegden ze rich media toe.

Vijf tot tien keer vaker bekeken
Inmiddels zijn de eerste profielen volledig ge-update. Al na twee dagen viel het op dat hun profiel vijf tot tien keer vaker bekeken was dan voor de update. Op dit moment zijn wij bezig om een zelfde uitstraling te creëren zodat de medewerkers op één lijn komen met de uitstraling van deze overheidsinstelling.

Leave a Reply