Skip to main content

Joshua Oosterhuis (26) werkt als accountmanager sales bij Tricycle Europe. Het is een energieke man met een guitige glinstering in zijn ogen.

Om maar met de deur in huis te vallen: wat is de grootste mazzel in je carrière geweest?

Hij denkt even na: ‘Het is mijn mazzel geweest dat er mensen waren die ondanks mijn tekortkomingen in mij geloofden en dat nog steeds doen. Ik heb daarvan geleerd dat iedereen tekortkomingen heeft en dat dit niet slecht is maar dat het ons menselijk maakt. Misschien dat ik daarom dacht dat ik alles wel wist en begreep. Dat was meteen de grootste blunder die ik begaan heb in het begin van mijn carrière. En ook daar heb ik van geleerd. Ik ben nu heel blij met waar ik zit en ik zou ik met niemand willen ruilen. Ik heb alles; ik ben gelukkig getrouwd met een fantastische vrouw, ik heb een leuke baan…’ Hij staart voor zich uit: ‘Het enige dat ik op korte termijn zou willen is om een paar weken met mijn vrouw naar Punta Cana te gaan; hagelwitte stranden, helderblauwe zee…’

Hoeveel verdien je per jaar? Punta Cana is met een redelijke bankrekening dichterbij dan je denkt.

‘Je bent erg direct, ik mag dat wel, mensen die zeggen waar het op staat.’

Maar hoeveel verdien je per jaar?

Lachend: ‘Ik verdien zeker 2,5 miljoen per jaar, ik krijg alleen minder.’ Hij laat een korte stilte vallen: ‘Ik verdien in ieder geval een stuk meer dan toen ik op mijn 15e begon met werken.’

Wat was je eerste baantje?

‘Ik had een krantenwijk. Dat is goed voor mijn karakter geweest denk ik. Je moet door weer en wind op je fiets. Je leert al jong verantwoordelijkheid nemen en dat deed ik; een prestatie op zich, helemaal op die leeftijd.’

Wat is vandaag de dag je belangrijkste prestatie?

‘Ik probeer mijzelf onmisbaar te maken. Dat vind ik maatschappelijk ook belangrijk. Want alleen op die manier kan je iets bijdragen. We leven met zijn allen op deze planeet en moeten het ook met zijn allen zien te rooien, toch?’

Wat draag jij dan bij aan de maatschappij?

‘Ik heb een non-profit organisatie opgezet die zich richt op de zwakkeren in de samenleving.’

Goh, waar haal je de tijd vandaan?

‘Daar moet je tijd voor maken.’

Tot slot, vertel iets verrassends over jezelf.

‘Ik heb eens voor 10.000 mensen gezongen in 2009 in Burundi. De organisatie had mij gevraagd om een nummer te zingen omdat ik toentertijd nog zangles gaf.’

Leave a Reply