Skip to main content
Tricycle News

Business case ‘Smart TV’

By 19th April 2016No Comments

De Sales manager van een belangrijke speler binnen de zorgsector en leverancier van Smart TV was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het generen van afspraken. Uit ervaring weten wij dat dit een moeilijke rol is.

Valkuil
De Sales Manager benaderde ons met een zeer herkenbaar probleem. Namelijk dat bellen en afspraken lopen is niet alleen voor hen maar voor veel organisaties een valkuil is. Voor het opbouwen van een eerste relatie en het uitbouwen hiervan door het maken van een afspraak moet men bij elke fase een andere rol aan kunnen nemen. Wat er vaak gebeurt is dat er aan de telefoon eenzelfde rol aangenomen wordt als tijdens de afspraak, het kwalificeren, zoeken naar pijnpunten en het pitchen van de oplossing.

Pilot
Gelukkig konden wij hen hiermee helpen; De Salesdirector van deze organisatie besloot om onze korte pilot campagne te starten om te bekijken of zij op deze manier hun sales opportunity’s konden vergroten. In deze Pilot werd gekozen voor de benadering van 90 Ziekenhuizen in Nederland. We hebben 234 beslissers weten te identificeren en er zijn 68 opt-ins gegenereerd. Deze korte pilot resulteerde in 14 hoogwaardige afspraken.

Groot succes
Tijdens deze gesprekken kwam naar voren dat er veel verandert binnen de ziekenhuizen en dat de facility managers nu de uitdaging van Smart TV willen aangaan.

Inmiddels onderhouden wij de opgebouwde relaties en nodigen wij ze regelmatig uit voor beurzen in Nederland en België. Naast het onderhouden van deze relaties bouwen we momenteel aan eenzelfde case binnen de ouderzorg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply