Skip to main content

Samenwerking

De softwaregigant Microsoft heeft gekozen voor een samenwerking met Tricycle Europe voor hun Social Selling programma. De marketing- en salesmedewerker van Microsoft in Europa en Azië worden door het Amsterdamse bedrijf opgeleid in Social Selling. Het programma leert en traint het optimaal inzetten en benutten van Social Media binnen de sales. Social Media wordt door 75% van de zakelijke kopers gebruikt om zich te oriënteren op producten en/ of leveranciers. (onderzoek Harvard Business Review)

Kennis, kunde en ondernemerschap

Vorig jaar december is Microsoft gestart met het zoeken van een Europese partner die de Social Selling programma kan opzetten en door ontwikkelen. Dit unieke programma wordt sinds augustus 2014 actief ingezet in de Verenigde Staten. Een partner was gewenst om de tijd- en culturele verschillen tussen VS en Europa te overbruggen. Na 4 selectierondes hebben zij gekozen voor Tricycle Europe. “Met onze kennis van de Europese markt, de mogelijkheid het programma meertalig aan te bieden en natuurlijk een flinke dosis ondernemerschap, zijn wij de juiste partner voor Microsoft”, aldus Jochem Verberg en Ivar Stikkelbroeck; oprichters Tricycle Europe.

Gecertificeerde coaches

De marketing specialisten van de softwaregigant zijn overgevlogen uit Seattle om samen met het sales team van Tricycle het project op te zetten. De coaching- en trainingssessies, ter ondersteuning van Microsoft, zijn in samenwerking met LinkedIn vormgegeven. Op het kantoor van LinkedIn hebben 5 speciaal geselecteerde Social Selling Coaches van Tricycle de afgelopen maanden uitgebreide training gehad. De coaches zijn nu gecertificeerd in het gebruik van de LinkedIn Sales Navigator tool. Sinds de zomer worden naast de huidige coaches ook Duits- en Franstalige coaches ingezet.

Flinke groei Social Selling

Vanaf de start van het programma kan Tricycle Europe met trots vermelden dan ze meer dan 500 marketing- en salesmedewerkers hebben getraind en gecoacht. In meer dan 32 landen, van inside sales tot en met marketingmanagers. De Social Selling Index van de deelnemers hebben zij met 10% weten te verhogen en hebben meerdere succesverhalen gecreëerd. Mede door de inzet en motivatie van de coaches is het project een succes geworden onder begeleiding van Tricycle Europe. Dit heeft ervoor gezorgd dat Microsoft hen heeft gevraagd de trainingen uit te breiden naar Asia Pacific. Op dit moment is Tricycle Europe ook met verschillende corporaties in gesprek over het geven van trainingen op gebied van Social Selling. Wordt vervolgd!

Luister naar Jochem Verberg over Social Selling op BNR Radio: http://ow.ly/SByPH

Leave a Reply